O nama

Razvojno-edukativni centar je osnovan 2005. godine s ciljem revolucionarnih promena u oblasti bezbednosti, kroz inovacije, edukaciju i aktivno učešće u unapređenju zajednice.

Naš centar je proistekao iz ideje grupe entuzijasta iz oblasti bezbednosti i tehnološkog napretka. Kroz godine predanog rada i istraživanja, postali smo prepoznatljivi kao vođe u implementaciji novih tehnoloških rešenja za unapređenje sigurnosti u različitim sferama života.
U centru naših napora su inovacije koje transformišu način na koji posmatramo bezbednost. Svojim projektnim radom, istraživanjima i partnerstvima sa vodećim stručnjacima i tehnološkim kompanijama, radimo na razvoju novih alata, aplikacija i tehnoloških rešenja koja unapređuju bezbednost u različitim aspektima života, što nam omogućava da budemo na čelu inovacija u oblasti bezbednosti.
Verujemo da je obrazovanje ključno za promenu. Kroz naše kurseve, seminare i obuke i naših partnera se trudimo da pružimo znanje i veštine koje omogućavaju pojedincima i organizacijama da razumeju, primene i dele principe bezbednosti. Edukujemo ljude o preventivnim merama, rizicima i važnosti odgovornog ponašanja u cilju očuvanja bezbednosti.
Aktivno sarađujemo sa fakultetima, lokalnim vlastima, lokalnim zajednicama, organizacijama i ostalim centrima kako bismo stvorili sinergiju koja doprinosi boljem i sigurnijem okruženju za sve. Organizujemo događaje, forume i akcije kako bismo podigli svest o bezbednosti i motivisali ljude da se pridruže u stvaranju bezbednijeg okruženja za sve.
U Razvojno-edukativnom centru, verujemo da je sigurnost pravo svakog pojedinca i da je zajedničkim naporima možemo postići. Naša strast za inovacijama, posvećenost edukaciji i želja za unapređenjem zajednice su stubovi na kojima gradimo sigurniju budućnost.
Razvojno-edukativni centar nastavlja svoju misiju uspostavljanja standarda u oblasti bezbednosti. Sa vizijom budućnosti koja je bezbedna, obrazovana i povezana, nastavićemo da preuzimamo inicijativu i gradimo put ka sigurnijem sutrašnjem svetu.

Pridružite se nama u ovom putovanju ka stvaranju sigurnijeg i prosperitetnijeg okruženja za sve.

NAŠI PROJEKTI

PROJEKAT BEZBEDNA ŠKOLA

Projekat „Bezbedna škola“ se fokusira na stvaranje okruženja u kojem učenici, nastavnici i osoblje mogu bezbedno učiti, raditi i razvijati se.

PROJEKAT BEZBEDNA ŠKOLA

Ovaj projekat podstiče svest o važnosti bezbednosti u školama kroz implementaciju različitih mera, poput obuke osoblja za reagovanje u hitnim situacijama, unapređenja fizičke bezbednosti školskih objekata, prevencije vršnjačkog nasilja i mentalnog zdravlja učenika i drugih. Stvaranje bezbednog okruženja u školama ne samo što osigurava fizičku zaštitu svih učesnika, već i omogućava produktivno postupanje u podsticajnom okruženju. Ovaj projekat nije samo važan za trenutnu sigurnost, već ima dugoročne efekte na formiranje sigurnijeg društva za obrazovanje i podršku mladima. Projekat „Bezbedna škola“ ima izuzetan značaj jer se fokusira na stvaranje okruženja u kojem učenici, nastavnici i osoblje mogu bezbedno učiti, raditi i razvijati se.

PROCENA RIZIKA U ZAŠTITI LICA, IMOVINE I POSLOVANJA

REC je ponosan na svoje aktivno učešće u definisanju standarda za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja.

PROCENA RIZIKA U ZAŠTITI LICA, IMOVINE I POSLOVANJA

Kao lider u oblasti bezbednosti, REC je prepoznat kao ključni partner u formiranju smernica koje definišu najbolje prakse za identifikovanje, analizu i upravljanje rizicima.
U saradnji sa vodećim stručnjacima iz industrije bezbednosti, predsednik REC-a je bio angažovan u procesu oblikovanja standarda SRPS A.L2.03 koji postavlja osnove za efikasno upravljanje rizicima. Kroz naše aktivno učešće u radnim grupama, konferencijama i savetodavnim odborima, doprineli smo stvaranju smernica koje podržavaju organizacije u identifikaciji, proceni i implementaciji strategija za minimiziranje rizika.

SOFTVER ZA PROCENU RIZIKA

AKTER, inovativni softver za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja, predstavlja rezultat zahteva i tehničke podrške koju je pružila kompanija IP Way.

SOFTVER ZA PROCENU RIZIKA

AKTER softver, kreiran je na zahtev i uz podršku kompanije IP Way d.o.o Beograd, i predstavlja sveobuhvatno rešenje za efikasno upravljanje rizicima i unapređenje bezbednosti lica, imovine i poslovanja. Ovaj napredni alat kombinuje vrhunsku tehnologiju i stručnost u domenu bezbednosti kako bi pružio sveobuhvatnu analizu rizika i omogućio izradu preciznih akata za unapređenje bezbednosti. Softver koristi napredne algoritme prilagođene specifičnim potrebama korisnika i njihovim industrijama. To omogućava precizniju identifikaciju, klasifikaciju i prioritetizaciju rizika sa visokom pouzdanošću. Na osnovu analize rizika, AKTER automatski generiše detaljan akt o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja koji obuhvata preporučene mere za smanjenje identifikovanih rizika.

Aleksandar Perović
Aleksandar PerovićPotpredsednik
Kostadin Dubljević
Kostadin DubljevićPredsednik
Ivana Ocokoljić
Ivana OcokoljićČlan

Pridružite nam se ili nas podržite u našem najznačajnijem projektu