O projektu Bezbedna škola

Projekat “Bezbedna škola” je pokrenut da bi se postigli konkretni, a pre svega vidljivi  rezultati u praksi, i tako unapredila bezbednost dece u obrazovnovaspitnim ustanovama.

Ideja projekta je da se integracijom tehničkih sistema zaštite i normativno-planske, organizacione i kontrolne funkcije obezbeđenja, značajno unapredi bezbednost učenika, zaposlenih, školske imovine i infrastrukture kao i da se definišu osnovni standardi bezbednosti, kao svojevrstan prag ispod kojeg nijedna škola ne može da se kategoriše kao bezbedna.

Preuzmi Projekat “Bezbedna škola”

“Bezbedna škola“ obuhvata skup poslova, zadataka, mera i radnji normativne, operativne, organizacione, tehničke, obrazovne, informaciono-vaspitne i druge prirode u oblasti bezbednosti i zaštite, koje imaju pre svega preventivni karakter, a kojima se obezbeđuje bezbednost i zaštita učenika/dece, zaposlenih, roditelja/staratelja, objekata i imovine, kao i neprekidno i neometano funkcionisanje Ustanove kroz jedan savremen i funkcionalan sistem.

Sa radošću vas obaveštavamo o partnerstvu Projekta “Bezbedna škola” i kompanije IP WAY iz Beograda koja se prva pridružila našoj inicijativi i donira besplatno korišćenje svog softvera za procenu rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja – AKTER za sve škole i vrtiće.

Ova saradnja predstavlja veliki korak napred u jačanju sigurnosti školskih objekata. Zahvaljujući donaciji kompanije IP WAY, licencirana lica i firme uključene u Projekat “Bezbedna škola” će moći da koriste napredni softver za procenu rizika, koji će im pomoći da identifikuju potencijalne pretnje, analiziraju ranjivosti i razviju efikasne strategije zaštite.

Softver kompanije IP WAY omogućava sveobuhvatan pregled bezbednosnih rizika, kao i izradu detaljnih izveštaja i planova zaštite. Ovaj alat će biti od neprocenjive vrednosti za sve zainteresovane strane u Projektu “Bezbedna škola”, omogućavajući im da efikasno upravljaju bezbednosnim rizicima i preduzmu preventivne mere.

Svesni smo da je bezbednost naših učenika, osoblja i prostora od suštinske važnosti, zato smo izuzetno zahvalni kompaniji IP WAY na njihovoj podršci i spremnosti da doprinesu našem zajedničkom cilju – stvaranju bezbednih škola.

Želim sve da pozovem i ohrabrim da nas podrže i očekujem da neće izostati podrška svih aktera, kako bismo zajedno bili spremni za razne bezbednosne izazove koji nas čekaju u budućnosti.

KOSTA DUBLJEVIĆ, PREDSEDNIK REC-a
Total Views: 768Daily Views: 4
PRIJAVLJUJEM SE ZA PROJEKAT
KONTAKT