O projektu Bezbedna škola

Projekat “Bezbedna škola” je pokrenut da bi se postigli konkretni, a pre svega vidljivi  rezultati u praksi, i tako unapredila bezbednost dece u obrazovnovaspitnim ustanovama.

Ideja projekta je da se integracijom tehničkih sistema zaštite i normativno-planske, organizacione i kontrolne funkcije obezbeđenja, značajno unapredi bezbednost učenika, zaposlenih, školske imovine i infrastrukture kao i da se definišu osnovni standardi bezbednosti, kao svojevrstan prag ispod kojeg nijedna škola ne može da se kategoriše kao bezbedna.

“Bezbedna škola“ obuhvata skup poslova, zadataka, mera i radnji normativne, operativne, organizacione, tehničke, obrazovne, informaciono-vaspitne i druge prirode u oblasti bezbednosti i zaštite, koje imaju pre svega preventivni karakter, a kojima se obezbeđuje bezbednost i zaštita učenika/dece, zaposlenih, roditelja/staratelja, objekata i imovine, kao i neprekidno i neometano funkcionisanje Ustanove kroz jedan savremen i funkcionalan sistem.

Želim sve da pozovem i ohrabrim da nas podrže i očekujem da neće izostati podrška svih aktera, kako bismo zajedno bili spremni za razne bezbednosne izazove koji nas čekaju u budućnosti.

KOSTA DUBLJEVIĆ, PREDSEDNIK REC-a
PRIJAVLJUJEM SE ZA PROJEKAT
KONTAKT